Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/et-hundeliv.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-category/wp-hide-category.php on line 56
Rygestop - Et hundeliv - Skriblerier om en Schæferhund

Rygestop

Jeg har puslet med tanken om at holde op med at ryge, et stykke tid nu. Rent faktisk forsøgte jeg mig engang sidste år også – det holdt ca en måned, så var det slut. Årsagen var egentlig ret simpel. Jeg blev så tæskesur på min leder, over at han ( i min verden ), blandede sig i noget privat, ved at spørge ind til det. Så i ren og skær protest gik jeg over og købte mig en ny pakke – og ja, så var det jo egentlig det.

Men tanken er altså genopstået nu, men årsagerne og baggrunden for at ville holde op har ændret sig. Jeg er gået fra at føle, at det blev presset ned over hovedet på mig via mit arbejde, til rent faktisk at ville det. Primært fordi jeg efterhånden har fået erstattet en lang række af usunde vaner, med mere sunde og holdbare – og rygningen, er nu det der rent faktisk holder mig tilbage, både i forhold til energi, men også i forhold til løbetræningen med Luna.

Så nu skal det altså være – i dag, røg jeg min ( forhåbentligt ) sidste cigaret. Nu sidder jeg så her, stadig med lidt ambivalente følelser omkring det. Jeg kommer til at savne det – i hvert fald det første stykke tid, men jeg er ret sikker på at motivationen er til stede nu, og med ca. halvanden uge tilbage af sommerferien tror jeg det er det rigtige tidspunkt at stoppe på. Jeg vil nemlig hellere gå herhjemme og være lidt “ved siden af mig selv”, end jeg vil møde på arbejde, og være en tikkende bombe. Du kan følge med her, da jeg vil forsøge at skrive et par indlæg om ugen, helliget rygestoppet – nok mest som terapi og adspredelse.

Nedenfor finder du et par facts om rygning, jeg har hentet fra Kræftens bekæmpelse og Stoplinjen, for at holde mig fast på at det er den rigtige beslutning jeg har truffet!

Min motivation


En af det helt overvejende grunde til mit rygestop er at spare penge.


Til dato, har jeg sparet 115,50 krone(r)


Jeg har ikke røget i 3 dage

Vidste du at


24 timer efter et rygestop er pulsen normal


3 døgn senere er nikotin og kulilte væk


Efter 2 måneder er kredsløbet i bedring

Røgens indhold

  1. Nikotin får blodkarrene til at trække sig sammen
  2. Tjære er kræftfremkaldende
  3. Kulilte der nedsætter ilttransporten
  4. Partikler der irriterer lungerne

Ryger sygdomme

  1. KOL der gør at man ikke får ilt nok
  2. Diverse hjerte-kar sygdomme
  3. Type 2 Diabetes
  4. Paradentose og nedsat smags / lugtesans