Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/et-hundeliv.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-category/wp-hide-category.php on line 56
Øvelser der lærer hunden, at lære

Sjove øvelser

Formålet

Jeg har både til træning og på nettet fået vist, og læst om – diverse sjove øvelser man kan lære sin hund. Fælles for dem alle er, at de stimulerer hundens lyst og evne, til at lære nyt. Som med alt andet er det i de fleste tilfælde et skridt frem – og to tilbage, ihvertfald for mit vedkommende. Men over tid burde hunden jo blive mere og mere sikker og få større lyst til at lære nyt.

En anden god ting ved disse øvelser er, at de også stimulerer hundens lyst til at tage kontakt selv. Jeg kan ihvertfald allerede nu se, at Luna’s fokus på mig øges på gåturene, når hun kan se at der sker noget og jeg er “sjov.” Brug dem hvis du har lyst – men husk, at det ikke er en endegyldig opskrift, bare mine egne erfaringer.

Bakke øvelsen

Få hunden til at sidde foran dig. Når hunden sidder og er rolig, begynder du stille og roligt at presse den ved at gå tættere og tættere på. Når hunden til sidst rykker sig eller rejser sig får den en guf. Når du har øvet det tilpas mange gange, kan du knytte en kommando på. Jeg bruger “Bak”. Når hunden efterhånden har forstået at den skal gå baglæns, kan man øge længden og kravet.

Giv en omgang – øvelsen

Her handler det om at få hunden til at gå rundt om sig selv. Enten venstre om eller højre om. Det kræver bare to forskellige kommandoer. Jeg er igang med at lære Luna venstre om og bruger “Omgang”. Få hunden ned at sidde, tag en lækkerbidsken op af lommen og før den foran hundens snude i en stooor cirkel. Når hunden begynder at dreje med rundt, gives kommandoen – og hunden får guffen når den har været sin omgang rundt.

Pote – øvelsen

Ja, det handler om at få hunden til at stikke labben frem. I første omgang en pote, men man kan i princippet knytte en kommando til alle fire – ret praktisk hvis man skal tørre poter. Men igen, det tager lang tid. Få hunden ned at sidde, tag en guf og vis hunden at du har den i hånden. Tag guffen ned ved brystet på hunden og når den lige rejser den rigtige pote, gives kommandoen “Pote”, og når hundens pote er i din anden hånd, får hunden selvfølgelig guffen. Husk at sige “Fri”, eller hvad du ellers bruger – når øvelsen er slut.

Neje – øvelsen

Den her er jeg liiidt i tvivl om, men jeg har set Luna gøre det, så min beskrivelse er sådan som jeg selv gør det. Hunden står foran dig. Du går ud ved siden af den med en guf i hånden. Hunden skal vide at du har guffen. Derefter tager du og fører hånden i en stooor cirkel rundt, ned foran snuden og så ned mod jorden. Når hunden sænker hovedet og begynder at gå ned i forbenene siger du kommandoen “Neje” og alt efter hvor langt du når, gives guffen selvfølgelig.

Kravle – øvelsen

Den her opdagede jeg lidt tilfældigt, da jeg stadig kæmper noget med at få luna til at forstå “Stå”, men det ligner lidt. Hunden ligger ned, du tager en guf, viser hunden den og fører den langsomt fremad. Når hunden begynder at kravle, siger du kommandoen samtidig med du roser. Men hunden må ikke forveksle det med stå øvelsen. Det kan blive ret så sjovt faktisk.

 

Hvis du ligger inde med en øvelse, eller har rettelser til det jeg har skrevet – husk det er en lægmand der bare hygger sig, så skriv endelig til mig under Kontakt – så retter jeg til.